9 Mart 2013 Cumartesi

Louis Vuitton Çanta, Çanta Modelleri ve Fiyatları Hakkında


Louis Vuitton çanta günümüzde modayla en küçük alakası olup, marka bilinci olan her bireyin rahatlıkla anımsayabileceği bir moda süperstarıdır. Bir caddede yürürken muhakkak dikkat etmişsinizdir ki Louis Vuitton çanta trendi takip eden ve şık bayanın ayrılmaz parçasıdır.

Yaklaşık 160 yıldır çanta sektöründeki klas çizgisini koruyan Louis Vuitton, şıklığın öncüsü olan bir markadır. Günümüzde çağdaş kadın ve erkek stilinde, ön plana çıkan şık ve kullanışlı çanra modelleri; klasik desenleriyle herkesin sahip olmak isteyeceği bir markadır.

2012/2013 kolleksiyonuna göz atmadan önce Louis Vuitton çantalarının yaklaşık 160 yıllık macerasına kısaca değinelim.


Louis Vuitton Çanta Tarihsel Süreci

1860’lı yıllarda valiz olarak kullanılan sandık yapımıyla adından söz ettirmeye başlayan Louis Vuitton çant, icat ettiği çeşitli valiz modelleri ve desenleriyle kısa bir sürede ön plana çıkmıştır. Önceleri, yağmurun kolay akıp gitmesi için üst kısmı eğimli olan sandıklar üretiliyordu. Ancak bu sandıkları gerek taşımak gerekse de yerleştirmek dönemin koşullarına göre oldukça güçtü. Bu nedenle LV ilk olarak taşıması kolay olan düz sandık modelini geliştirdi. Bu sandıklarda kullandığı malzeme ise su geçirmez olduğu için yağmur yağdığında da rahatlıkla kullanılabilirdi. Sandık sektöründeki bu büyük adımdan sonra Louis Vuitton zamanla farklı materyal ve desenlerde sandık üretmeye devam etti. Louis Vuitton tarafından 1901 yılında tasarlanan ilk çanta modeli ise o dönemde valiz olarak kullanılan sandıkların içine konmak üzere üretilmiş “Steamer Bag”dir.

Louis Vuitton Steamer BagLouis-Vuitton-Steamer-Bag-2












Bu model, günümüz Louis Vuitton’un özellikle erkek çanta modellerinde sıkça kullanılmaktadır.  Taşıma kapasitesi açısından diğer çantalardan daha büyük olan bu model oldukça kullanışlı ve sağlamdır.

1930 yılında LV bir başka çanta modeli üretmeye başlar. “Keepall Bag” diye bilinen bu çanta modeli gerek bayanların gerekse de erkeklerin çokça tercih ettiği bir model olarak günümüze kadar gelmiştir. 




Keepall modelinin orta boy üretimleri bayanlar için günlük kullanım çantası olarak kullanılırken, büyük modelleri ise David Backham’ın yaptığı gibi seyahat çantası olarak da kullanılabilinir.

Piyasaya sandık imalatıyla başlayan Louis Vuitton’un ilk modelleri arasında yer alan bir başka model ise “Noé Bag” modelidir. Torba şeklinde olan bu model, Keepall çantasından tam 2 yıl sonra piyasaya sürülmüştür. Noé Bag aslında o yıllarda şampanya tüccarlarının şampanya şişelerini kolay taşıması için tasalanmıştır. Günümüze kadar gelen bu model bayanların rahatlıkla kullanabileceği bir çanta tipidir.


noe-bag
Daha sonra üretilen “Speedy Bag” modeliyse günümüzde bayanların en çok tercih ettiği çanta çeşididir. İlk olarak Louis Vuitton firmasının tasarladığı bu model de günümüzde birçok farklı çanta imalatçısı tarafından üretilmektedir.


speedy-bag


Louis Vuitton çanta modellerinin kısa tarihçesinden sonra gelelim desenlere. LV üretime ilk başladığı dönemlerden itibaren taklit edilen bir firmadır. Bu taklitleri engellemek için de LV kısaltması hemen her Louis Vuitton çanta ve valizlerinde gördüğümüz desenlerin bir parçası olmuştur. 

En klasik LV desenlerinden Monogram Kanvas ve Damien Kanvas desenleri her zaman olduğu gibi 2013 ilkbahar kolleksiyonunda da yerini almış.  Dama deseni olarak da adlandırabileceğimiz Damien deseni ile Japon ve Doğu kültürlerinden esinlenilerek tasarlanmış olan çiçekli Monogram deseni hem sade, hem şık, hem de her zaman için moda olmuştur. Bu desenlerdeki Louis Vuitton çantaların günlük hayatta, iş hayatında ve gece hayatında da sıklıkla tercih edildiğini dünya ünlülerinden biliyoruz zaten. Egzotik derinin kullanılarak lüks bir görünüm elde edilen 2013 kolleksiyonu her zamanki gibi göz kamaştırıyor. 

Damier-Kanvas-2013
Monogram-Kanvas-Keepall-2013










Bu klasik desenlerin 2013 kolleksiyonunda turuncu ve lacivert ile buluşturulduğu modeller de görüntü açısından klasik ile günümüzde trend olan renkleri bir araya getirmiş.

lv-renkli-canta

Hem günlük hem de şık bir kıyafetle rahatlıkla kullanılabilen bu renkler şıklığınıza şıklık katacaktır.

Damier deseni bu sezonda, sezonun öne çıkan renklerinden sarı, yeşil, turuncu gibi tek renklerde de çalışılmış. Bu uygulamanın özellikle erkek çantalarına renk kattığını söyleyebiliriz.

lv-fistik-yesili-canta









Cıvıl cıvıl bir seriye karşımıza çıkan 2013 ilkbahar kolleksiyonunda Damier desenli rengarenk küçük, bayan çantaları da çok trend.

lv-rengarenk-canta

Mark Jacobs’un kolleksiyonuyla bir bütün olan 2013 ilkbahar çantaları bahar neşesinin habercisi adeta.

Bu sezon da Louis Vuitton çantalarında farklı desenler uygulanmış. Örneğin sadece çiçek desenli olan çantalar yaz aylarında çok kullanılacağa benziyor.

yazlik-pembe-cicekli-canta
yazlik-mavi-cicekli-canta

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder